Metode moderne de măsurare pentru lucrările de construcție a căii fără un câmp de puncte fixe

Metoda reprezintă o combinație de tehnologie de măsurare inerțială și GNSS în sistemul de măsurare a căii trimble GEDO IMS-GNSS.

Liniile sunt supuse proceselor de uzură și de îmbătrânire. Prin urmare, măsurile de întreținere sub formă de lucrări de buraj sau măsuri cuprinzătoare de reabilitare pentru reînnoirea căii trebuie efectuate la intervale regulate.

Crearea geometriei prevăzute este cel mai important criteriu pentru asigurarea calității dinamicii de deplasare.

Cu toate acestea, aceste obiective cu greu pot fi atinse fără marcaje absolute ale căii. Deoarece crearea unui câmp geodezic de puncte fixe este foarte consumatoare de timp și costisitoare, burajul se face uneori numai folosind procesul comparativ.

Metoda de măsurare prezentată combină cea mai recentă tehnologie de măsurare inerțială cu GNSS pe o mașină de măsurare a căii GEDO, astfel încât toți parametrii geometrici relevanți ai căii să fie înregistrați într-o singură operație.

Traducerea articolului din revista EI–Der EISENBAHN INGENIEUR nr. 6/2023, pg. 64–68, autori Kai Naumann și Linas Maciulevicius, realizată de Dipl. Ing. Dan Fulea, Șef Centru AIFR Brașov, poate fi accesată aici.

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj