Nou contract atribuit firmei CAF de către orașul Oslo pentru rame de metrou

Sporveien, operatorul de transport urban public pentru municipalitatea Oslo, capital Norvegiei, și-a pus din nou încrederea în CAF pentru a furniza vehicule care să opereze în sistemul de transport urban al capitalei norvegiene. În acest caz, acordul cu CAF include furnizarea a 20 de rame de metrou și piesele de schimb corespunzătoare acestora, cu opțiunea de creștere a numărului de unități cu până la 90 de unități suplimentare. Contractul de bază depășește o valoare de 150 de milioane de EURO, care ar crește semnificativ dacă clientul decide să implementeze opțiunile stabilite.

Metroul Oslo, sau T-Bane, este unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport din oraș, cu peste 85 de kilometri de cale, împărțiți în 6 linii. Noile unități M4000 pentru metrou vor fi vehicule bazate pe platforma de metrou a CAF, numită INNEO. Acestea sunt unități bidirecționale cu 3 vagoane, fiecare dintre ele va avea 3 uși duble pe fiecare parte. Acest design va asigura un acces ușor și rapid, optimizând astfel timpii de oprire la fiecare stație.

Ramele vor fi proiectate pentru a funcționa în condițiile meteorologice severe din capitala norvegiană, inclusiv zăpadă și temperaturi extreme. Toate boghiurile vor fi boghiuri cu motor, îmbunătățind aderența și tracțiunea unității în timpul funcționării. În plus, vehiculele vor fi echipate și cu baterii la bord, permițându-le să ajungă la următoarea stație în cazul unei întreruperi accidentale de curent sau să manevreze la depoul operatorului, dacă este necesar. Toate cele de mai sus prioritizează consumul eficient de energie pentru a realiza un vehicul durabil. În cele din urmă, vehiculele vor fi, de asemenea, pregătite să fie complet automatizate pentru conducerea autonomă GoA4, dacă este necesar în viitor.

Această investiție face parte din strategia operatorului Sporveien de a face față creșterii anticipate a călătorilor care vor folosi serviciile sale în următorii ani. Acest lucru va permite companiei să-și atingă obiectivul de creștere a capacității de transport, contribuind, de asemenea, la realizarea unui transport mai sigur, mai eficient și durabil.

Acesta este al treilea contract pe care Grupul CAF l-a primit în ultimii ani pentru orașul Oslo, în urma unui contract din 2022 de furnizare a 183 de autobuze electrice articulate, care circulă pe străzile din Oslo încă de anul trecut, și contract de furnizare a 87 de tramvaie care sunt în prezent în curs de livrare. Toate cele de mai sus confirmă expertiza recunoscută a CAF ca furnizor al celei mai extinse și de ultimă gamă de soluții de transport colectiv cu emisii zero pentru orașele de astăzi.

Prelucrare după CAF, foto Railway International

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj