O companie spaniola câștigă prima licitație de proiectare a liniei Rail Baltica

Rail-Baltica-300x176Comisia de achiziție a companiei RB Rail AS pentru licitația „Proiectarea si serviciile de supraveghere a proiectării pentru construcția noii linii Pärnu-Rapla” a anunțat câștigătorul – o companie spaniola, IDOM Consulting, Engineering, Architecture, S.A.U. Aceasta procedura de achiziție a fost prima din cele șapte proceduri de achiziție realizate de RB Rail AS pentru începerea lucrărilor de proiectare pe linia principala a Rail Baltica.

In total, patru consorții internaționale au depus oferte. Oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic a fost înaintată de IDOM Consulting, Engineering, Architecture si are o valoare totala de 6 802 522 euro (fără TVA).

In 24 de luni, compania va livra serviciile de proiectare pentru construcția substructurii si suprastructurii de cale ferata, precum si a structurilor de inginerie civila aferente pe respectiva secțiune a liniei Rail Baltica din Estonia. Verificarea șantierului, ingineria valorii, dezvoltarea proiectului principal si a proiectului tehnic detaliat sunt, de asemenea, incluse in contract, precum si supravegherea proiectului in timpul perioadei de construcție.

Părțile vor semna contractul in martie după realizarea tuturor procedurilor impuse de legislația privind achizițiile publice.

„Anunțarea câștigătorului licitației privind primul proiect tehnic detaliat al liniei principale este un pas foarte important in proiectul de interes global Rail Baltica”, a declarat Ignas Degutis, CEO RB Rail AS. „Suntem încântați de experiența companiei selectate. Aceasta va aduce expertiza dobândită pe calea ferata de mare viteza din Spania, tara cu cea mai mare rețea de mare viteza din Europa, unde trenurile circula cu o viteza maxima de 310 km/h”.

Sursa clubferoviar.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj