ÖBB și Siemens Mobility semnează acordul pentru vagoane de calatori pentru Austria

SiemensCăile ferate federale austriece (ÖBB) și Siemens Mobility au semnat un acord-cadru pentru livrarea zilei, 8 trenuri cu un total de până la 700 de vagoane de călători în următorii cinci ani.

Acordul avea un volum total de peste 1,5 miliarde de euro atunci când au fost solicitate toate serviciile acordului. La semnarea acordului, ÖBB a făcut primul său apel pentru opt trenuri cu nouă vagoane pentru servicii de zi și 13 trenuri cu șapte vagoane pentru servicii de noapte.

Vagoanele Viaggio vor fi operate cu parcul actual al locomotivelor Siemens Taurus. Punerea în funcțiune a primelor trenuri este planificată pentru anul 2022. Vagoanele de călători vor fi fabricate la fabrica Siemens din Viena, Austria. Acordul-cadru poate fi, de asemenea, prelungit dincolo de anul 2023 de către ÖBB.

“Odată cu noile garnituri pentru servicii de zi și de noapte, ÖBB își continuă în mod sistematic campania pentru a spori confortul pasagerilor. Cu trenurile suplimentare pentru Nightjet, vom susține rolul nostru lider în călătoriile peste noapte în Europa”, a declarat Andreas Matthä, CEO al ÖBB-Holding AG.

“Fiind adjudecată ca una dintre cele mai mari licitații din Europa pentru vagoane de pasageri, Viaggios este punctul de referință pentru transportul modern pe distanțe lungi, bazându-se pe o experiență de peste 160 de ani în vagoane, confortul pasagerilor – combinat cu costuri scăzute de întreținere și disponibilitate înaltă”, a declarat Sabrina Soussan, CEO al Siemens Mobility.

Contractul se referă la livrarea tuturor tipurilor de vagoane de călători, inclusiv vagoane, vagoane multifuncționale, vagoane de clasa întâi și de clasa a doua, precum și vagoane de dormit și cușetă. Trenurile vor fi operate în Austria, Germania, Italia și Elveția. Dacă este necesar, există o opțiune de echipare a vagoanelor în Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia și Slovenia.

Varianta de bază pentru transportul în timpul zilei este concepută ca un vagon cu podea joasă, cu ușile extra-largi pentru a facilita îmbarcarea rapidă și confortabilă. Trenurile în timpul zilei au o capacitate de ședere de 520 locuri, în timp ce trenurile de noapte oferă 100 de locuri de ședere și 160 de locuri la cușetă. Trenurile sunt complet echipate pentru a se adapta pasagerilor cu mobilitate limitată. Vagoanele Viaggio oferă o eficiență energetică îmbunătățită, realizată prin caracteristici cum ar fi iluminarea interioară cu LED-uri, climatizarea cu funcție de pompă de căldură atât în modul de răcire, cât și în regim de încălzire, precum și o alimentare cu aer proaspăt reglată de conținutul de CO2 din aerul interior. Trenurile Viaggio permit configurații foarte flexibile, care acoperă toate cerințele de funcționare.

Prelucrare după siemens.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj