Ofertant unic in licitația pentru tramvaie noi din Galați

Galati-tramvai-Duewag-vechiAstra Vagoane Calatori Arad este unic ofertant si in licitația pentru achiziționarea a 18 tramvaie noi, organizata in luna mai de către municipalitatea din Galați. Achiziția este estimata la o valoare totala de 100.656.000 lei (21,6 milioane euro). Suma alocata provine din fonduri europene nerambursabile în proporție de 85%, de la bugetul național – 13 % şi de la bugetul local – 2%, finanțarea europeană fiind obținută prin intermediul Programului Operațional Regional – POR.

Potrivit caietului de sarcini se solicită ca noile tramvaie să aibă podeaua coborâtă cu facilități (rampe) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor şi a persoanelor cu mobilitate redusă, aer condiţionat pentru pasageri, dar şi pentru vatman, sisteme de numărare a călătorilor, instalaţie audio-video, să fie echipate cu instalaţie pentru e-ticketing (se va lua legătura cu consorţiul care implementează acest sistem în municipiul Galaţi), dar şi instalaţie de informare a călătorilor atât interior, cât şi exterior. Termenul prevăzut în documentaţia de licitaţie este de 16 luni pentru proiectare, producţie, testări şi livrare, termen socotit de la data încheierii contractului, cu specificaţia că primul tramvai ar trebui implementat în 10 luni.

De asemenea, in caietul de sarcini s-a solicitat ca viteza maxima a noilor tramvaie sa fie 70 km/h, pe sectoarele de aliniament neted, reglabila, limitata electronic la 50 km/h, cu recuperare de energie la frânare. Tramvaiele trebuie sa aibă un grad înalt de fiabilitate, un consum scăzut de energie si un cost scăzut pentru întreaga durata de viață.

Vor trebui sa aibă o capacitate pentru transportul a 100 de pasageri, dintre care minim 30 pe scaune.

Oferta depusa este in curs de evaluare, iar daca va fi validata se va încheia un acord-cadru pentru minim 8 si maxim 18 tramvaie. Tot in caietul de sarcini se menționează ca noile tramvaie vor fi trebui sa fie dotate cu un echipament care sa nu permită plecarea din stațiile de parcurs cu ușile deschise, precum si cu un echipament pentru comanda automata a schimbării macazurilor.

Galați se alătură astfel altor doua orașe din Romania care au lansat anul acesta licitații pentru achiziționarea de tramvaie noi, iar unica oferta primita a fost de la producătorul arădean de material rulant. Este vorba de municipiile Cluj si Oradea, primul dintre acestea intenționând sa achiziționeze 22 de tramvaie noi, in timp ce la Oradea se vor achiziționa 20 de tramvaie noi (in doua etape, fiecare a cate zece tramvaie).

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj