Operatorul de călători ceh RegioJet dezvoltă un depou central pentru întreținere

cz-regiojet-otrokovice-vectron_maintenanceREPUBLICA CEHĂ: Operatorul independent RegioJet urmează să dezvolte un depou central pentru întreținerea materialului rulant pentru parcul său pe locul unui fost depozit de componente metalice pe care l-a achiziționat în suburbia estică a Praha a Dolní Měcholupy, în apropierea stației Praha-Hostivař.

Locația va fi disponibilă pentru a fi utilizată și de alți operatori, iar RegioJet va face uz de o unitate din apropiere din Praha-Malešice, unde Arriva are deja o bază.

RegioJet și-a întreținut parcul la Praha-Smíchov de la lansarea sa în 2011, însă orașul a alocat terenul pentru reamenajarea comercială. Întreținerea locomotivelor sale a fost externalizată de la bun început.

Miroslav Kupec, fostul CEO al căii ferate naționale ČD, a devenit director tehnic al activității feroviare a RegioJet la 14 ianuarie, cu responsabilități, inclusiv dezvoltarea depoului.

RegioJet a transportat 10,5 milioane de călători în 2019, în creștere cu 8% față de anul anterior. Serviciile pe distanțe lungi pe rutele Praha – Ostrava – Košice și Praha – Brno – Bratislava / Wien au reprezentat 6,5 milioane de călători, față de 5,9 milioane în 2018.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj