Operatorul german MKB comandă locomotive Vectron Dual Mode

tn_de-siemens-vectron-dual-mode-munchenGERMANIA: Mindener Kreisbahnen (MKB) a comandat de la Siemens Mobility două locomotive electro-diesel Vectron Dual Mode.

Acestea vor putea opera cu alimentare de la linia de contact de 15 kV 16,7 Hz sau folosind un motor diesel de 2 400 kW pe rutele neelectrificate.

Locomotivele sunt programate să fie livrate în primul trimestru al anului 2021 pentru a fi utilizate pe serviciile de transport de marfă existente ale MKB, precum și pentru a transporta pe noi rute.

„Libertatea de a opera pe trasee neelectrificate oferă avantaje de costuri și face ca Vectron Dual Mode să fie ideală pentru MKB”, a declarat directorul general Johannes Marg pe 26 martie. „Performanța și eficiența acestei locomotive se potrivesc perfect orientării noastre strategice în transportul de marfă.”

Mindener Kreisbahnen își începe istoria din  1898. Este deținută 100% de autoritatea regională Minden-Lübbecke și are o rețea de 40 de kilometri în jurul Mindenului, cu 29 de triaje private care au pe 50,7 km de cale ferată. Traficul său de marfă în 2018 a însumat 614 200 de tone și 94,5 milioane de tone-km. De asemenea, compania deține operatorul de autobuz local MKB-MühlenkreisBus.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj