Operatorul Koleje Mazowieckie comandă încă 12 EMU-uri Stadler Flirt

csm_tn_pl-mazowieckie_flirt_impressionPOLONIA: Operatorul Koleje Mazowieckie a semnat pe 28 martie un contract de 405 milioane zloți (94,05 milioane Euro) cu Stadler Polska pentru livrarea a 12 rame electrice (EMU) Flirt cu cinci vagoane. Contractul include mentenața, chituri de reparare și pregătirea personalului. Stadler va furniza EMU-urile cu viteză maximă de 160 km/h de la fabrica din Siedlce, primul va intra în serviciu în al doilea trimestru al anului 2020, iar cele 12 vor intra în funcțiune până la sfârșitul anului 2021 pe ruta dintre Sochaczew și Celestynów via Varșovia.

EMU-urile au aer condiționat iar zonele de trecere vor fi echipate cu spații multifuncționale, vor avea sisteme de informații audio-vizuale pentru pasageri, wi-fi și interfon între pasageri și mecanic. EMU-urile cu caroserie din aluminiu vor fi conforme cu STI și vor fi echipate cu echipamente ETCS la bord.

Comanda face parte dintr-un contract-cadru în valoare de până la 2,2 miliarde de zloți (510 milioane Euro) semnat în ianuarie 2018, acoperind până la 61 EMU cu cinci vagoane și 10 EMU cu două vagoane. Prima comandă din acest cadru a fost semnată în luna mai, acoperind șase seturi de cinci vagoane pentru de 153 mil zloți (35,53 milioane Euro). Acestea urmează să intre în serviciu din acest an pe ruta Varșovia – Dzialdowo.

Prelucrare și foto după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj