Operatorul PKP Cargo comandă locomotive Vectron pentru coridorul nord-sud

csm_tn_pl-pkpcargo-vectron-lineupPolonia: Operatorul PKP Cargo a semnat pe 28 ianuarie o comandă fermă pentru cinci locomotive multisystem Siemens Vectron. Contractul are o valoare de 26 milioane de euro, inclusiv întreținerea acestora, și a fost plasat utilizând o opțiune la o comandă din septembrie 2015 pentru 15 locomotive Vectron. Livrarea ultimului lot de locomotive de 6,4 MW cu o viteză maximă de 160 km/h este programată să înceapă la mijlocul anului. Acestea sunt destinate utilizării în serviciile de transport de marfă pe coridorul nord-sud și vor fi echipate cu sisteme ETCS, precum și cu sisteme naționale de control al trenurilor pentru a fi utilizate în Polonia, Germania, Austria, Republica Cehă, Slovacia, România și Ungaria.

Acest lucru face parte din obiectivul PKP Cargo de a deveni un operator de frunte în grupul “Trei mări” format din 12 țări UE dintre Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră, a declarat președintele PKP Cargo Czesław Warsewicz. “Această achiziție este, de asemenea, un răspuns la nevoile pieței și la creșterea dinamică a transportului intermodal, a cărui creștere procentuală anuală în ultimii ani a fost întotdeauna de două cifre”, a adăugat el.

Siemens Mobility a câștigat acum comenzi pentru livrarea a aproximativ 800 de vehicule Vectron către 41 de operatori, dintre care 44 pentru utilizarea în Polonia de către PKP Cargo, DB Cargo Polska și Lotos Kolej.

Prelucrare si foto după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj