Operatorul turc Körfez Ulaștırma comandă locomotive electro-diesel Stadler

turcia_loco_stadlerFiliala de transport feroviar Körfez Ulaștırma a rafinăriei de petrol Tüpraș a atribuit firmei Stadler un contract de furnizare a șapte locomotive electro-diesel Eurodual începând cu anul 2021, împreună cu un contract de întreținere a serviciului complet de opt ani.

Stadler a declarat că această comandă anunțată pe 27 august este primul său contract în Turcia și că vor fi primele locomotive electro-diesel din țară.

Ele dezvoltă o putere de 2,8 MW în modul diesel și 6,15 MW sub electrificare la 25 kV 50 Hz, cu o forță de tracțiune de până la 500 kN datorită celor șase osii motoare și a unui control de aderență de ultimă generație. Acest lucru va permite ca o singură locomotivă să tracteze trenuri de cu vagoane cisternă de până la 2 000 de tone și să urce rampe mari.

Körfez Ulaștırma a fost primul operator privat care a obținut o licență de trensport de marfă atunci când guvernul a început să elibereze accesul la infrastructură în urmă cu doi ani. A început operațiunile în decembrie 2017, de când a transportat 3 milioane de tone de marfă. A fost fondată pentru a maximiza utilizarea companiei sale de transport feroviar pentru transportul petrolului, dar vizează și creșterei prin transportul altor mărfuri.

De curând, a preluat cinci locomotive diesel Wabtec/Tülomsaș PowerHaul, care s-au alăturat celor cinci pe care le închiriază de la operatorul de stat TCDD.

„Ne dezvoltăm rapid resursele pentru a crește cota noastră pe piața feroviară de marfă”, a declarat directorul general Tufan Bașarır când a fost anunțată ultima comandă. „Adăugarea de locomotive puternice Eurodual în parcul noastru va sprijini operațiunile noastre feroviare, oferindu-ne un avantaj competitiv puternic.

”Locomotivele Stadler vor fi primul import pentru un operator privat, a adăugat el. Locomotivele PowerHaul au fost produse în Turcia.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj