Parcare de 1,5 milioane de lei, la Gara Arad

parcare-garaCFR SA va investi peste 1,5 milioane de lei în reamenajarea parcărilor din fața Gării din Arad.

De câțiva ani se tot chinuie Compania Națională de Căi Ferate CFR SA să modernizeze parcările din fața Stației CF Arad, una dintre porțile de intrare în orașul nostru. La finalul anului trecut au demarat procedurile de licitare a lucrărilor, iar în luna aprilie cei de la CFR anunțau că lucrarea se află „în stadiul de proiectare și de obținere a avizelor necesare în vederea executării”. Acum, după alte trei luni, reprezentanții CFR SA menționează că „în prezent, proiectul se află în faza de obținere a acordurilor, avizelor pentru emiterea autorizației de construire”.

Cele două parcări din fața Stației CF Arad vor scoate din bugetul Companiei Naționale peste 1,5 milioane de lei, acestea urmând a fi modernizate de către asocierea CMT Building 2014 SRL – Longhersin SRL, două companii din județul Timiș. Lucrările vor dura, conform celor de la CFR, 29 de zile și vor putea demara doar după obținerea autorizației de construire.

Două părți ale parcării Stației C.F. Arad sunt închiriate către Poșta Română, respectiv către Camera Taximetriștilor Arad. Poșta a închiriat 422 de metri pătrați, la prețul de 3,29 lei metrul pătrat/lună, plus TVA (aproximativ 1.600 de lei lunar, cu TVA inclus). Camera Taximetriștilor, pentru stația de taxi din fața gării, în suprafață de 25 de metri pătrați, plătește către SRCF Timișoara o taxă de folosință de 3,20 lei/mp/lună, fără TVA, adică undeva la 80 de lei pe lună, cu TVA inclus.

Sursa și foto: aradon.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj