Parlamentul European a votat creșterea fondurilor pentru CEF-Transport

La 22 noiembrie, Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) și Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) au votat reînnoirea Mecanismului de Interconectare a Europei pentru perioada 2021-2027 pentru a asigura dezvoltarea continuă a rețelelor transeuropene de transport, energie și telecomunicații.

TEN-T-300x230Cele două comisii au votat creșterea bugetului cu aproape 6 miliarde de euro comparativ cu propunerea Comisiei care se concentrează pe proiecte de transport deoarece „Fondurile CEF pentru transport ar trebui să meargă către finalizarea coridorului TEN-T, să îmbunătățească conectivitatea și accesibilitatea cetățenilor în Europa”, a declarat Raportorul Marian-Jean Marinescu.

Membrii Parlamentului European vor ca fondul CEF să primească 43,85 de miliarde de euro fonduri regulate, inclusiv un transfer de 10 miliarde de euro din partea Fondului de Coeziune. Astfel, 5,77 de miliarde de euro din finanțarea pentru transporturi ar trebui să meargă către proiecte care se pot adapta rețelelor TEN-T cu scopul de a permite utilizarea infrastructurii atât de către civili, cât și în scop militar, contribuind astfel la dezvoltarea Uniunii Apărării.

7,68 de miliarde de euro din totalul fondurilor CEF ar trebui să meargă către proiectele rețelei de alimentare cu energie, inclusiv proiectele transfrontaliere din sectorul energiei regenerabile și 2,66 de miliarde de euro către dezvoltarea rețelei digitale.

Informație preluată de pe pagina web clubferoviar.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj