Piatra inteligentă întâlneşte maşina de burat inteligentă. Partea 1. Burajul din perspectiva balastului

Poziția căii ferate are un impact semnificativ asupra funcționării în siguranță a căii ferate. În timp, starea căii se deteriorează continuu, necesitând lucrări regulate de întreținere.

Strategiile pentru această întreținere variază la nivel mondial, în special între căile ferate de transport greu și sistemul feroviar european convențional.

În SUA se pune accent pe performanța la burare, în timp ce în Europa se pune accent pe calitate. Strategiile de întreținere diferă și în ceea ce privește înlocuirea componentelor și utilizarea mașinilor.

În SUA, multe căi ferate grele se bazează pe traverse din lemn sau plastic din cauza sarcinilor mari pe osie. Aceste diferențe globale influențează și procesul de buraj a căii, care a fost investigat de Plasser & Theurer, Plasser American și Pennsylvania State University într-un proiect de cercetare comun.

Au fost luați în considerare diverși factori precum tipul balastului, starea balastului, încărcarea traficului și metodele de lucru.

Traducerea articolului din revista EI-Der EISENBAHN INGENIEUR nr. 11/2023, pg. 6-10, autori Olja Barbir, Christian Koczwara, Bernhard Antony și Fabian Hansmann, realizată de Dipl. Ing. Dan Fulea, Șef Centru AIFR Brașov poate fi accesată aici

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj