PKP Cargo primește fonduri europene pentru material rulant nou

pkp-cargo-intermodal-300x200Compania PKP Cargo a primit 300 de milioane de zloți (69,4 milioane de euro) in cadrul Programului Operațional Infrastructura si Mediu 2014-2020 pentru dezvoltarea a trei proiecte intermodal. Fondurile vor acoperi jumătate din investițiile planificate pentru toate proiectele care vor fi implementate. PKP Cargo va realiza doua proiecte care prevăd achiziția de locomotive multisistem si vagoane care vor fi folosite pentru serviciile de transport intermodal. Pentru aceste doua proiecte, PKP Cargo a primit 92,4 milioane de zloți (21,4 milioane de euro). Pentru achiziția de platforme intermodal, PKP Cargo a primit 183,5 milioane de zloți (42,5 milioane de euro).

Un alt proiect care a primit finanțare din partea UE implica Centrul Logistic PKP Cargo Malaszewicze si prevede modernizarea si extinderea terminalului intermodal, dar si achiziția echipamentului necesar. Pentru implementarea acestui proiect, au fost alocate fonduri UE in valoare de 12,8 milioane de zloți (2,96 milioane de euro). PKP Cargo Malaszewicze are patru terminale complet funcționale care permit manipularea mărfurilor individuale, dar si a celor en gros.

„Suntem încântați ca proiectele depuse de PKP Cargo au fost evaluate pozitiv. Cofinanțarea obținută ne va ajuta sa implementam strategia de dezvoltare a Grupului, una dintre priorități fiind dezvoltarea dinamica, iar clienții vor comanda cu siguranță din ce in ce mai multe servicii intermodal. De aceea pregătim un terminal in PKP Cargo Malaszewicze, pentru a accepta un volum mai mare de containere transportate intre China si Uniunea Europeana, ca parte a Noului Drum al Mătăsii”, a declarat Czesław Warsewicz, președintele PKP Cargo.

Reamintim ca in septembrie, PKP Cargo a lansat licitația pentru achiziția a 936 de vagoane descoperite care vor fi folosite pentru transportul containerizat.

In octombrie, operatorul feroviar de marfa a publicat o Cerere de Propuneri pentru achiziția unor locomotive electrice noi cu patru sau șase osii.

Recent, PKP Cargo si Newag au semnat un contract in valoare de 10,5 milioane de euro pentru livrarea a 2 locomotive Dragon cu șase osii.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj