Pot sateliții să reducă costul ERTMS?

Modul în care Europa înregistrează progrese în dezvoltarea tehnologiei prin satelit pentru comunicații mai sigure din punct de vedere al costurilor și localizarea poziției trenurilor în cadrul ERTMS a fost dezbătut la conferința ”Spațiu pentru Innovare în Calea Ferată” care a avut loc la Madrid în perioada 13-14 septembrie. relatează Robert Preston, editor asociat la IRJ.

Puteți accesa aici traducerea din limba engleză a articolului publicat în ediția din luna noiembrie 2023 a revistei International Railway Journal, pag. 26-27, realizată de Dipl. Ing. Orlando Craciun, Vicepreședinte AIFR

Apreciem că articolul este interesant prin problematica ridicată (discuțiile referitoare la modalitatea de  împărțire a costurilor datorate modernizării infrastructurii versus costuri echipamente de tracțiune operatori), probleme legate de modernizarea unui număr mic de locomotive ce aparțin unui operator și finanțările acordate de CE deținătorilor de material rulant care au fost și sunt total neadecvate.

Cum ar trebui găsit un mecanism viabil de împărțire a sumelor rezultate din economiile reducerii activităților de întreținere a infrastructurii cu operatorii de material rulant ce au fost nevoiți să-și modernizeze în mod repetat unitățile de tracțiune.

Este interesant la ce se gândesc unii și la ce probleme avem noi prin comparație cu ei.

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj