Precizări Metrorex ca urmare a materialului publicat de Mediafax

logo metrorexUrmare a informațiilor apărute pe 1 Martie 2019 în materialul publicat de Mediafax facem următoarele precizări:

Circulația trenurilor de metrou cu călători se desfășoară în condiții de siguranță. Societatea respectă reglementările și normele în vigoare. Atât Metrorex, cât și instituțiile cu atribuții în controlul activităților privind siguranța circulației, verifică în permanență respectarea procedurilor, iar eventualele accidente/incidente produse în circulația trenurilor cu călători sunt investigate de Agenția de Investigare Feroviară Română – AGIFER. În urma acestor investigații rezultă, după caz, recomandări de siguranță care sunt puse în aplicare de către Metrorex.

Facem precizarea că aceste rapoarte de investigare sunt făcute publice, după finalizare, conform prevederilor legislației în vigoare. Până la acest moment, Metrorex nu a primit niciun astfel de raport.

Cu privire la montarea sistemului de protecție a călătorilor la marginea peroanelor stațiilor de metrou, Metrorex a făcut demersuri pentru stabilirea obiectivului de investiții referitor la montarea panourilor de siguranță. Acestea vor fi montate pentru a proteja călătorii atunci când, la orele de vârf, peroanele unor stații sunt foarte aglomerate.

Pentru început, va fi demarată o licitație pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate, urmând ca mai apoi, după definitivarea și avizarea/aprobarea documentațiilor tehnico-economice, să se demareze procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a noului sistem de siguranță. După finalizarea celor două studii, se vor ști cu exactitate atât costurile aferente proiectului, cât și termenul de implementare a acestuia.
Precizări Metrorex

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj