Prima comandă pentru următoarea generație de tramvai Stadler

rendering_darmstadtGERMANIA: Stadler a câștigat prima comandă pentru următoarea generație de tramvaie, cu un acord de 62 de milioane EURO pentru a furniza 14 vehicule operatorului HEAG Mobilo din Darmstadt.

Tramvaiele vor avea un sistem de asistență a conducătorului, cu recunoașterea semnelor de circulație, un nou design de bogiu pentru a optimiza utilizarea spațiului și pentru a îmbunătăți mentenabilitatea, precum și un sistem de climatizare care va utiliza CO2 ca agent frigorific pentru a oferi performanțe de mediu mai bune decât agenții de răcire convenționali.

Vehiculele cu podea joasă vor oferi acces fără restricții la toate scaunele de la fiecare ușă, geamurile mari oferind pasagerilor vedere clară și, împreună cu tavanele înalte, o senzație de spațiu.

Desemnat tip ST15, tramvaiele unidirecționale cu cinci secțiuni pentru Darmstadt vor avea o lungime de 43 m cu 103 locuri și o capacitate totală de 284 de pasageri. Intrarea în serviciu este planificată de la mijlocul anului 2022 până în octombrie 2024; 10 tramvaie vor înlocui un număr similar de vehicule ST12 cu podea înaltă care au o vechime de 30 de ani, iar celelalte patru vor extinde parcul. Contractul include opțiuni pentru până la încă 30 de vehicule.

„Suntem mândri că am plasat noul nostru și foarte inovativ model de tramvai în Darmstadt într-un timp atât de scurt”, a declarat Christoph Klaes, șeful LRV Sales, Stadler, când comanda a fost anunțată pe 6 ianuarie.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj