Prima linie a metroului din Belgrad, estimata la 1,3 miliarde de euro

Belgrad-metrou_1280px-Metro_proposal_2018Rețeaua de transport cu metroul din capitala sârbă va fi construita in etape, iar prima dintre acestea este programata sa înceapă in 2020. Anunțul a fost făcut odată cu adoptarea de către Municipalitate a Planului General de Reglementare a Transportului Feroviar din Belgrad.

“Potrivit acestui Plan, se vor construi doua linii de metrou si patru linii de transport feroviar suburban (denumite BG Voz), toate fiind integrate intr-un singur sistem.

Costul pentru prima linie de metrou este estimat la 1,3 miliarde de euro, in timp ce întregul proiect (pentru cele doua linii de metrou) este estimat la un cost de 4 miliarde de euro”, a precizat Goran Vesic, viceprimar al orașului Belgrad.

Lungimea primei linii de metrou, de la stația Makisko Polje pana la stația Panchevachki Bridge, va fi de 22,5 kilometri. Lungimea celei de-a doua linii de metrou va fi de 19,8 kilometri. Companii străine, inclusiv din Franța si Rusia, vor lua parte la acest proiect. Municipalitatea prognozează ca lucrările pentru rețeaua de metrou vor dura 7 ani, ceea ce înseamnă ca rețeaua va fi complet operaționala in 2027.

Prin construirea rețelei de metrou se va asigura si conexiunea cu aeroportul “Nikola Tesla”.

In plus, Municipalitatea anunță si ca va fi extinsa rețeaua de tramvai către Zemun, Makisko Polje, via centrul orașului. In acest sens, au fost deja pregătite studii de fezabilitate.

Belgrad are o populație de peste 1,6 milioane de locuitori, fiind in același timp, după numărul populației, cel mai mare oraș european fără o rețea de transport rapid pe șina.

Informație de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj