Proiectul de Ordin MT pentru aprobarea Regulamentului cadru de exploatare tehnică a liniilor ferate cu ecartament de 1000 mm și 760 mm

Logo_MTPe 27 februarie 2019  a fost publicat pe pagina web a MT „Proiectul de ORDIN al ministrului transporturilor pentru aprobarea Regulamentului cadru de exploatare tehnică a liniilor ferate cu ecartament de 1000 mm și 760 mm”. Data limită pentru primirea de propuneri/ observații este 11.03.2019.

La data prezentului proiect de ordin, în România există în exploatare linii ferate cu ecartament îngust (de 1000 mm şi 760 mm) pe care se desfăşoară transport feroviar de marfă și linii ferate cu ecartament îngust pe care se desfăşoară transport de călători în scop turistic sau mixt.

Acest regulament este o reglementare specifică necesară pentru operatorii economici care desfășoară operațiuni de transport feroviar pe liniile ferate cu ecartament îngust în vederea asigurării siguranței circulației, securității transporturilor, transportul călătorilor, calității serviciilor și a protecției mediului.

Regulamentul defineşte cerinţele tehnice ce trebuie respectate de liniile, construcţiile, instalaţiile feroviare și vehiculele feroviare şi de organizare a circulaţiei trenurilor pe liniile ferate cu ecartament îngust. Aceste cerinţe sunt valabile pentru instalaţiile şi vehiculele feroviare nou construite, modernizate, pentru activitatea de întreţinere, respectiv în activitatea de exploatare.

Prezentul regulament se aplică numai pentru liniile ferate din România care au ecartamentul de 1000 mm şi/sau 760 mm, pentru viteze maxime de circulaţie de 35 km/h.

Textul proiectului, anexele 1 și 2, precum și regulamentul cadru pot fi accesate aici, iar instrumentul de motivare de pe pagina web a MT

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj