Rame electrice alimentate de la baterii urmează să fie testate în Danemarca

28623_debombardierbatterytalentsvmDANEMARCA: Furnizorii sunt invitați să testeze trenurile alimentate de la baterii pe liniile regionale de la sfârșitul anului 2020 și până la începutul anului 2021, înaintea unei comenzi potențiale care ar putea avea în vedere ca rame electrice alimentate de la baterii să intre în serviciul de călători începând cu anul 2025.

În cadrul unui acord între Ministerul Transporturilor și Locuințelor și autoritățile din Sjælland, Midtjylland și Regiunea Capitalei, urmează să fie efectuate încercări pe linia HL Helsingør – Hillerød la nord de København și pe Lemvigbanen care leagă Vemb, Lemvig și Thyborøn în Jylland.

Acordul anunțat pe 29 noiembrie urmează unui studiu asupra opțiunilor de funcționare a alimentării ramelor electrice alimentate de la baterii din nord-vestul Sjælland, care a fost întreprins de minister, operatorul național DSB și Movia.

Această analiză a constatat că linia locală Holbæk – Nykøbing Sjælland ar fi potrivită pentru funcționarea ramelor electrice alimentate de la baterii, cu necesitatea înlocuirii ramelor diesel actuale în jurul anului 2025 oferind un timp sensibil din punct de vedere economic. Ramele electrice alimentate de la baterii ar putea fi, de asemenea, utilizate pe ruta Kalundborg – København, coordonarea permițând furnizarea de servicii între Nykøbing Sjælland și København.

„Un test cu rame electrice alimentate de la baterii din Danemarca va oferi părților experiență utilă în timpul operațiunii practice înainte de a putea efectua o comandă”, a explicat ministrul Transporturilor, Benny Engelbrecht. „În același timp, va permite călătorilor să încerce ramele electrice alimentate de la baterii în viața de zi cu zi. Speranța mea este că de la mijlocul anilor 2020 vom vedea ramele electrice alimentate de la baterii în funcționare zilnică.”

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj