Regiotrans a intrat în vizorul ministrului Cuc

gara-berzoviaTimp de o săptămână nu se va circula cu trenuri de călători pe traseul Oraviţa – Berzovia.

CFR Călători va asigura circulaţia feroviară, după ce operatorul privat regional a anunţat că nu va mai face acest lucru începând de astăzi. Situaţia este cunoscută şi de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care s-a arătat nemulţumit de decizia operatorului privat. Demnitarul susţine că operatorul privat regional nu a funcţionat pe pierdere, ci pe subvenţii de la bugetul de stat.

Într-o conferinţă de presă, susţinută ieri, la Oraviţa, Răzvan Cuc a spus că va fi sesizată Autoritatea de Reformă Feroviară pentru a fi verificată licenţa operatorului, câţi călători au fost declaraţi şi cât de onestă a fost relaţia cu Ministerul Transporturilor.

Referitor la calea ferată Oraviţa – Berzovia, am aflat destul de târziu că din 1 aprilie nu va mai opera operatorul privat, de care sunt foarte dezamăgit. Acesta a anunţat într-un timp foarte scurt CFR Infrastructură că nu va mai opera, iar o astfel de măsură trebuia anunţată cu 60 de zile înainte să se ia o asemenea hotărâre, pentru a putea pregăti să intre operatorul naţional, care m-a asigurat că va intra şi va asigura circulaţia pentru pasagerii care folosesc această rută. Între timp, vom încerca să găsim o altă soluţie alternativă.

Şmecheriile de genul acesta în care se operează, se câştigă bani şi apoi se pleacă, punându-se presiune pe CFR şi, implicit, pe minister, se vor încheia, a ţinut să precizeze ministrul Cuc. 

Sursa radioresita.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj