Renfe se pregătește să opereze trenuri de mare viteză în Franța începând cu anul 2020

renfe_TGV_in FranceConsiliul de administrație al Renfe a aprobat intrarea companiei pe piața de mare viteză a Franței cu material rulant de la Alstom.

Consiliul de administrație al Renfe Operadora a aprobat intrarea companiei pe piața de mare viteză din Franța. Renfe se pregătește să intre în Franța pentru a concura în sfera de mare viteză cu propriile servicii și resurse.

Compania a solicitat deja autorizațiile necesare din partea autorităților franceze, în special ARAFER (comisia de competiție), EPSF (autoritatea franceză de siguranță feroviară) și SCNF Reseau (administratorul infrastructurii). Au fost cerute permisiuni către această ultimă agenție ca să ajungă până la stațiile din Paris, dar având în vedere dificultățile tehnice și cerințele impuse, sosirea serviciilor Renfe în capitala franceză va fi dezvoltată într-o a doua fază.

Renfe va opera cu trenurile S100, fabricate de Alstom și deja autorizate să opereze pe teritoriul francez. Renfe lucrează la omologarea vehiculelor din seria 106, mai eficiente și cu o capacitate mai mare.

În cadrul planului internațional de extindere, Renfe va deschide un birou permanent în Franța, situat în Lyon. Acesta este doar un pas în ceea ce privește internaționalizarea companiei.

Inițiativa care a fost aprobată reprezintă un nou pas în procesul de internaționalizare a Renfe și unul dintre primele din Europa, ca parte a planului strategic al companiei. În Arabia Saudită, Renfe lucrează la un proiect de mare complexitate tehnică pentru a uni orașele Mecca și Medina cu servicii de mare viteză, deja o realitate în transportul călătorilor din țara respectivă.

În 2018, Renfe a primit, de asemenea, un proiect pentru a oferi consultanță tehnică pentru a ajuta la proiectarea, construcția și exploatarea potențială a serviciilor de mare viteză promovate de Texas Central pentru a se conecta la Dallas / Fort Worth cu Houston – SUA în mai puțin de 90 de minute.

Prelucrare după globalrailwayreview.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj