Renfe va implementa un sistem de măsurare și management al amprentei de carbon

Renfe (Compania națională de căi ferate de călători din Spania) a anunțat că va aloca aproape un milion de euro pentru implementarea unui sistem de măsurare și management al amprentei de carbon generate de operațiunile Grupului. Sistemul a fost atribuit companiei GreeMko Sistemas y Gestión Ambiental, care în aprilie 2021 a participat la licitația „Proiecte pentru soluții sustenabile”, lansată în cadrul programului TrenLab.

Odată cu dezvoltarea acestui proiect, Renfe își propune să aibă resursele și consilierea de specialitate necesare pentru a întreprinde implementarea unui sistem digitalizat care măsoară și gestionează amprenta de carbon a operațiunilor companiei. Acesta este primul pas al Renfe pentru reducerea gazelor cu efect de seră.

Această inițiativă va începe cu o analiză minuțioasă a surselor de emisie, în special a celor indirecte și produse de energie electrică sau termică generată în instalații terțe, dar obținută și consumată pentru activitatea companiei. Acest raport va include, de asemenea, emisiile produse din surse care nu sunt deținute sau controlate de operator, cum ar fi arderea combustibililor în cuptoare, cazane sau vehicule, precum și emisiile periodice de gaze și produse chimice.

Această sarcină de identificare precisă a surselor de emisie și accesul la o metodologie bazată pe software de management va face posibilă măsurarea, raportarea și asigurarea trasabilității datelor în vederea gestionării amprentei de carbon a organizației.

Prelucrare după Via Libre

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj