RIA: O nouă strategie pentru un cost mai mic cu o performanță mai mare a căii ferate până în 2050

O nouă strategie a fost publicată de Asociația Industriei Feroviare (Railway Industry Association – RIA) și stabilește o cale către o cale ferată cu costuri mai mici și cu performanțe mai mari până în 2050, arătând de asemenea modul în care luarea deciziilor de achiziție a materialului rulant poate evita amenințarea actuală la capacitatea de producție a materialului rulant din Marea Britanie. Întregul plan al sistemului maximizează planurile actuale de infrastructură guvernamentale și stabilește modul în care o abordare coordonată „de cale ferată și tren” ar putea oferi rezultate îmbunătățite pentru utilizatorii de călători și de marfă, contribuabili și lanțul de aprovizionare.

Strategia feroviară a RIA maximizează beneficiile concentrându-se pe oportunitățile de reducere a emisiilor de carbon și de îmbunătățire a calității aerului pe termen scurt. De asemenea, va îmbunătăți performanța prin introducerea de trenuri mai noi și mai fiabile, obținând în același timp costuri mai mici și beneficii economice mai mari prin reducerea „exploziei și declinului” pentru sectorul aprovizionării feroviare.

Constatările cheie sunt:

  • În timp ce planurile guvernamentale vor crește proporția rețelei feroviare din Regatul Unit care este electrificată, de la 38% la 51% – și angajamentul său recent din martie 2024 față de această cifră superioară este binevenit – strategia RIA identifică încă 15% din rute care, dacă ar fi electrificate, ar însemna 100% din serviciile de călători și 95% din serviciile de transport de marfă fiind decarbonizate treptat în deceniile până în 2050.
  • Aproximativ o treime din rețea nu trebuie să fie electrificată și poate fi decarbonizată acum cu trenuri cu baterii. O comandă pentru un parc de trenuri electrice cu baterii ar trebui accelerată în mod prioritar pentru a aduce beneficii fără costuri suplimentare pentru bugetul public.
  • Incertitudinea actuală în ceea ce privește viitoarea capacitate de producție feroviară din Regatul Unit evidențiază încă o dată necesitatea unei linii mai consistente de lucru pentru furnizorii de infrastructură și material rulant pentru a sprijini investițiile în competențe și pentru a îmbunătăți productivitatea.

Raportul poate fi consultat in limba engleză, aici

NOTA AIFR: RIA este vocea comunității de aprovizionare feroviară din Marea Britanie; asociația comercială națională pentru furnizorii din Marea Britanie ai industriei feroviare.

Înființată în 1875, RIA are peste 360 de companii membre din întregul lanț de aprovizionare, dintre care peste 60% sunt întreprinderi mici sau mijlocii (IMM-uri). Companiile membre reprezintă o mare parte a industriei feroviare după cifra de afaceri, reflectă o mare diversitate de discipline în cadrul sectorului și acoperă Regatului Unit.

Prelucrare și foto după RIA

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj