Serbia va semna în aprilie un acord de împrumut de 1 miliard de dolari cu China pentru reconstrucție feroviară

Serbia_chinaSerbia așteaptă să semneze un acord de împrumut de 1 miliard de dolari (884 milioane de euro) cu China pentru finanțarea reconstrucției rețelei feroviare din Serbia pe 25 aprilie, a declarat ministrul finanțelor Sinisa Mali.

Acordul va fi semnat în timpul întâlnirii președintelui sârb Aleksandar Vucic cu omologul său chinez Xi Jinping de la Beijing, a declarat Mali într-un videoclip publicat pe site-ul agenției de știri Tanjug joi.

Produsele împrumutului vor fi utilizate pentru finanțarea lucrărilor din secțiunea Novi Sad-Subotica a liniei de cale ferată care leagă Belgradul de capitala Ungariei Budapesta.

“Ne-am angajat să investim în infrastructura noastră, pentru a îmbunătăți climatul de afaceri din țară”, a declarat Mali în cadrul unei conferințe a Camerei de Comerț sârbo-germane din Belgrad.

Serbia a lansat proiectul de reconstrucție a secțiunii Belgrad-Stara Pazova a liniei de cale ferată care leagă Belgradul de Budapesta în noiembrie 2017. Reconstrucția reprezintă primul proiect transfrontalier realizat de Serbia, Ungaria și China în cadrul relației China- Inițiativa de cooperare a țărilor din Europa Centrală și de Est (CEEC).

Prelucrare după seenews.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj