Sistem de repulsie pentru animale sălbatice aprobat pentru utilizarea la protecția căilor ferate

csm_tn_nl-embankment_d6364b7afeOLANDA: În urma încercărilor cu succes, managerul de infrastructură ProRail a aprobat utilizarea lui Tupoleum, un produs organic non-toxic, cu un miros destinat să respingă în mod inofensiv animalele sălbatice.

Testele au fost întreprinse în trei locații. Două se concentrează pe cerbi, fiind întreprinse pe o secțiune de 5 km de cale ferată unde animalele traversau de multe ori linia, precum și la două treceri de nivel pe care le vor folosi pentru a obține siguranță față de cale ferată. În perioada de încercări nu au existat coliziuni sau perturbări cauzate de animale.

Pentru cel de-al treilea proces, un dig a fost echipat cu materialul respingător pentru a descuraja iepurii și vulpile să facă gropi. Deteriorarea terasamentului a fost redusă cu peste 85%, iar numărul coliziunilor cu animale mici a scăzut drastic.

Tupoleum a fost, de asemenea, folosit pentru a descuraja rozătoarele să mănânce cabluri pe traseul Betuwe și pe zona de retarderi la triajul Kijfhoek.

Prelucrat după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj