C.N.C.F “C.F.R.” S.A. – SUCURSALA REGIONALĂ C.F. BRAȘOV – UNITATE OPERAȚIONALĂ, S.A. a publicat pe Sistemul electronic de achiziții publice SEAP anuntul de participare CN1060135 Studiu de Fezabilitate pentru ”ELECTRIFICAREA A 8 SECȚII DE CIRCULAȚIE ALE SISTEMULUI FEROVIAR DIN ROMÂNIA” – Lot SRCF Brașov: Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos (linia 203 de la km 367+577- linia 210 până la km 81+300), Număr de referință:4.B.50_2023
Descriere succintă: Se vor proiecta – faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul “ELECTRIFICAREA A 8 SECȚII DE CIRCULAȚIE ALE SISTEMULUI FEROVIAR DIN ROMÂNIA” – Lot SRCF Brașov: Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos (linia 203 de la km 367+577- linia 210 până la km 81+300), conform Caietului de sarcini nr. 710/2/150 /08.08.2023. Pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, Contractantul va respecta actele normative și de reglementare specifice infrastructurii feroviare, construcții, aplicabile, în vigoare, în vederea prezentării unui proiect ˮmaturˮ, care să corespundă celei mai eficiente soluții din punct de vedere tehnico – economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiție, cu asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României și respectarea conformității standardelor impuse pentru Coridoarele Europene și Coridoarele TEN-T. Studiul de fezabilitate va prezenta cea mai bună alternativă privind ”Electrificarea a 8 secții de circulație a sistemului feroviar din România” – Lot SRCF Brașov: Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos (linia 203 de la km 367+577- linia 210 până la km 81+300).
În cadrul Studiului de fezabilitate privind electrificarea liniei de cale ferată vor fi descrise toate lucrările solicitate în Caietul de Sarcini: instalații fixe de tracțiune electrică (instalații de energoalimentare, linie de contact, instalații de comandă la distanță și telecomandă, dispecer energetic feroviar etc.) și modificări care trebuie aduse la instalațiile de semnalizare, instalații ELF, lucrări la dispozitivul de linii necesare pentru a putea fi implementat proiectul. Nu se prevăd cheltuieli diverse și neprevăzute. Durata contractului 24 luni de la data de începere a prestării serviciilor, inclusiv emiterea de către Entitatea Contractantă a Certificatului de Finalizare a obligațiilor prevăzute în Contract.; – Garanția de bună execuție: 24 luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea serviciului de proiectare – faza Studiu de Fezabilitate.
Durata contractului nu include perioada de depășire a termenelor legale de răspuns a autorităților implicate în emiterea avizelor și autorizațiilor. În aceste condiții contractantul va face dovada întârzierilor revendicate. În eventualitatea în care perioada necesară finalizării formalităților aferente procedurii de expropriere excede durata contractului, Prestatorul va acorda Entității Contractante sprijin și asistența necesară. La cererea Entității Contractante, fără costuri suplimentare, în termen de 1 an de la finalizarea contractului (aprobarea Raportului Final de progres și de verificare a cheltuielilor) Prestatorul va reactualiza documentațiile care sunt necesare pentru finalizarea formalităților aferente procedurii de expropriere.
În situația în care prestarea serviciilor nu se încadrează în planul de lucru pentru activitățile/serviciile solicitate în caietul de sarcini, durata contractului sectorial de prestări servicii poate fi prelungită peste perioada menționată, fără costuri suplimentare. Această prelungire a duratei contractului se poate face numai în cazuri bine justificate, când finalizarea unei activități depinde de aprobări care întârzie din cauze ce nu pot fi imputate ca fiind exclusiv din vina Contractantului. În cazul în care este necesară modificarea documentației, durata contractului se poate prelungi până la aprobarea prin Hotărâre de Guvern a Indicatorilor Tehnico – Economici ai Investiției și a surselor de Finanțare necesare pentru implementarea investiției, fără costuri suplimentare.
Duratele sunt cele angajate de către Prestator și exclud perioada aferentă analizării, verificării și avizării documentației în CTE al SRCF Brașov, C.N.C.F. “CFR” S.A., CTE MT, CTE CI, HG, precum și pentru obținerea avizelor, acordurilor în vederea obținerii certificatului de urbanism emis în vederea obținerii avizelor, acordurilor, dacă nu sunt respectate termenele legale de către autoritățile emitente sau întârzierile care nu sunt din vina exclusivă a Prestatorului.
- Valoarea totală estimată: 9.300.000 RON.
- Contractul nu este împărțit în loturi
- Criterii de atribuire: Cel mai bun raport calitate – preț: Prețul ofertei – componenta financiară pondere 40%, Componenta tehnică – pondere 60%.
- Durata contractului: 24 luni
- Tip finanțare: fonduri bugetare
- Tipul procedurii: Licitație deschisă.
- Achizitia nu implica incheierea unui acord-cadru
Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 06.11.2023 ora 15:00
Mai multe informații se găsesc pe site-ul SEAP.