Standardele în sprijinul inovării și cercetării

asroASRO – Organismul Național de Standardizare organizează cu ocazia Zilei Mondiale a Standardizării, pe data de 11 octombrie 2019, cu începere de la ora 9:30, la Hotelul Hilton Athénée Palace din București, conferința: „Standardele în sprijinul inovării și cercetării”.

Standardele sunt instrumente suport pentru domenii importante, precum utilizarea durabilă a resurselor, siguranța şi calitatea produselor, tehnologia informației şi comunicațiilor, energia şi, nu în ultimul rând, cercetarea și inovarea.  Acestea aduc transparență și încredere în procesul de cercetare și sprijină aducerea pe piață a produselor și serviciilor inovatoare.

Evenimentul este dedicat proiectului european BRIDGIT 2 – Bridge the Gap between Research, Innovation and Standardization Community, la care ASRO participă alături de organismele europene de standardizare, CEN și CENELEC, dar și alături de alte nouă organisme naționale de standardizare din Franța, Spania, Germania, Olanda, Bulgaria, Italia, Danemarca, Austria și Irlanda.

Cu scopul de a realiza o punte între standardizare și comunitatea de cercetare și inovare de la nivel național, proiectul intenționează să creeze un impact pe termen lung asupra comunității de cercetare și inovare prin utilizarea diferitelor instrumente, pentru ca proiectele de cercetare și inovare să cunoască beneficiile legăturii cu standardizarea.

În prima parte a conferinței, împreună cu moderatorul Mihai Constantin, vom dezbate subiecte ce țin de finanțarea proiectelor, nevoile cercetătorilor români, rolurile pe care le joacă politicile, standardele și reglementările în inovație și modul în care vor putea fi folosite acestea în cadrul proiectelor de succes.

Reprezentanți ai autorităților responsabile cu finanțarea proiectelor de cercetare și inovare vor încerca să răspundă întrebărilor celor care prin proiectele lor obțin succesul și sunt ambasadorii noștri la nivel internațional.

În partea a doua a evenimentului prezentăm proiecte pe teme inovatoare, cum ar fi: Inteligența Artificială, Imprimare 3D, Laserul de la Măgurele, utilizarea Metalelor Rare, Facturarea

Electronică și tehnologia Blockchain și vom afla despre cum implicarea timpurie în elaborarea standardelor europene și internaționale poate crește șansa de a garanta succesul unui proiect.

În contextul acestui eveniment, găsim ca fiind o ocazie bună pentru a sărbători împreună Ziua Mondială a Standardizării și implicarea în această activitate.

Pentru mai multe detalii despre agenda și speakerii evenimentului, accesați www.ziuastandardizării.ro.

Despre ASRO: ASRO – Organismul Național de Standardizare – este platforma națională pentru elaborarea și adoptarea standardelor europene și internaționale. Ca parte a comunității globale de standardizare, fiind membru al ISO, IEC, CEN, CENELEC și ETSI, ASRO joacă un rol important în punerea la dispoziție a unei platforme ușor accesibile și necesare pentru o gamă cât mai largă de părți interesate în vederea participării acestora la activitatea de standardizare. Aceasta ajută la furnizarea soluțiilor eficiente pentru afaceri competitive, sprijinirea obiectivelor politicilor publice, sprijinirea certificării și supravegherii pieței și oferă un mecanism eficace de promovare a protecției consumatorului și a responsabilității sociale.

Comunicat de presă ASRO

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj