Tel Aviv – Lucrările de electrificare a căilor ferate se accelerează

tel-aviv_ctii_elecrificareFără trenuri, care nu circulă din cauza blocării datorită coronavirusului, lucrările de electrificare vor fi în curând finalizate până la stația centrală Tel Aviv Savidor.

Căile ferate din Israel profită de oprirea tuturor trenurilor, din cauza coronavirusului, pentru a accelera lucrările de electrificare în Tel Aviv. În următoarele săptămâni, lucrările de electrificare ar trebui finalizate între stația Tel Aviv Haganah și stația centrală Tel Aviv Savidor.

Finalizarea lucrărilor de electrificare a noii legături feroviare Ierusalim – Tel Aviv între stația Yitzhak Navon din Ierusalim și Tel Aviv Savidor va însemna că antreprenorul spaniol Semi, care implementează lucrarea, va avea dreptul la o plată de 500 milioane NIS.

Electrificarea rețelei feroviare, care este preponderent diesel, este proiectul pilot al căilor ferate din Israel. Aceasta va permite o creștere substanțială a numărului de trenuri și a capacității călătorilor, reducând în același timp nivelul de poluare.

Calea ferată din Israel spune că, finalizarea lucrărilor de electrificare către stația centrală Tel Aviv Savidor este în desfășurare ca și lucrările pentru electrificarea liniei mai la nord spre Herzliya, precum și pe bucla Hasharon-Ra’anana.

Lucrările de electrificare au început, de asemenea, pe linia către Ashkelon, unde se află depoul de operare pentru trenurile electrice comandate de la Siemens. Programul actual pentru finalizarea tuturor lucrărilor de electrificare este 2025.

CEO-ul Căilor ferate Israeliene, Michael Maixner, care și-a asumat poziția în iulie 2019, a decis să deschidă un nou capitol în relațiile cu Semi, care s-a arătat sub fostul președinte al Căilor Ferate din Israel, Dan Harel. Maixner a devenit clar că Căile Ferate Israelului au împărțit o parte din responsabilitatea pentru eșecurile care au dus la numeroase întârzieri în proiectul de electrificare. Harel a vrut să renunțe la Semi din proiect, dar nu a reușit să obțină sprijin din partea consiliului de administrație.

Un nou acord a fost semnat cu Semi, pe baza acordului inițial, care include reperele pentru plățile lucrărilor finalizate pe un program mai rapid. Semi va aduce mai mulți lucrători și va externaliza munca subcontractanților.

Prelucrare după globes

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj