Test de succes pentru trenul digital de marfă

În ultimul an și jumătate, au fost parcurși un total peste 10.000 km în șapte țări europene, cu 25 de stații de triaj diferite, pe teren diferit și în condiții meteorologice externe de -25 până la +40 ºC. Acesta este rezultatul de succes al primului test practic al trenului de marfă digital cu 18 vagoane, care a fost echipat cu 40 de prototipuri diferite DAC. Scopul test drive-ului a fost de a testa funcționalitatea DAC în diferite situații și în diferite condiții și, astfel, de a identifica potențialele puncte slabe.

DAC și-a dovedit adecvarea practică și următoarea fază de dezvoltare poate începe acum. Producătorii DAC ar trebui să își poată finaliza activitatea de dezvoltare în curs și să prezinte soluții cu scopul de a ajunge la producția de serie în următoarele câteva luni.

Ministerul Federal pentru Digitalizare și Transport (MFDT = BMDV) pune la dispoziție încă 7 milioane de euro pentru o nouă fază de testare. Producătorii și consorțiul de transport la nivel european DAC4EU, format din DB, DB Cargo, SBB Cargo și Rail Cargo Austria, precum și deținătorii de vagoane Ermewa, GATX Rail Europe și VTG, lucrează intens împreună.

DAC este deosebit de important pentru digitizarea trenurilor de marfă; În viitor, va putea prelua cele până la 70.000 de procese de cuplare manuală pe zi pentru a forma trenuri în toată Europa, ceea ce face doar DB Cargo. Cu DAC, vagoanele pot fi conectate în fracțiuni de secundă, inclusiv liniile de comandă pentru frână și de control digital. Aceasta înseamnă că vagoanele de marfă sunt acum echipate cu linii de alimentare elecrică  și date continue.

Toate manevrările și operațiunile din transportul de marfă pot fi automatizate și rulate mai rapid. Întrucât introducerea la nivel european a DAC este factorul decisiv pentru a face calea ferată mai competitivă în comparație cu cea rutieră și pentru a atinge obiectivele climatice europene, finanțarea este o provocare paneuropeană.

Traducere în noiembrie 2023 de Dipl. Ing. Fulea Dan după revista Signal + Draht nr. 6 / 2023 – pg 63

Puteți urmări aici o prezentare a testelor operaționale DAC4EU.

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj