Tren de lux de la Arad la Baia Mare. Prețul este egal cu al CFR-ului

Transcarpatic_AradCompania Astra TransCarpatic din Arad, controlată de către cunoscutul om de afaceri Valer Blidar, a lansat sâmbătă o nouă rută efectuată cu un tren privat. Este vorba de ruta Timișoara – Baia Mare.

Trenul circulă pe relația Timișoara – Arad – Satu Mare – Baia Mare, iar primul tren a plecat sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 8:30 de pe linia 1 din Gara Mare din Arad. Trenul are şi însoţitori de bord. Compania operează cu trenuri care oferă condiţii ce sunt considerate de lux, condiţii care sunt peste cele oferite de către CFR sau alte companii feroviare din România, însă la aceleaşi preţuri ale biletelor.

Lux la același preț cu CFR-ul Lansarea cursei este o nouă dovadă că economia Aradului se dezvoltă, consideră primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de entertainment audio-video, cu internet, prize pentru curent electric, instalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire. Vagoanele sunt dotate cu GPS, aşa că se ştie unde se află în orice moment.

Până la 200 km/h Trenurile pot circula cu viteze de până la 200 kilometri la oră însă sunt condiționate de calitatea infrastructurii feroviare din România. Investiția se ridică la circa 20 de milioane de euro iar întregul proiect cuprinde lansarea a 15 garnituri de acest fel până în Aprilie 2019. Compania a lansat în cursul lunii februarie 2017, ruta Arad-Bucureşti, iar peste vară a efectuat transport şi pe ruta Arad-Mangalia.

Cu dușuri spre București Pe ruta către Bucureşti, trenul oferă condiţii deosebite și însoțitori de bord. Printre dotări se află, vagoane de dormit dotate cu duşuri, iar la vagonul de dormit clasa I, călătorii primesc sandvişuri, cafea, apă, incluse în preţ, în vreme ce la cuşetă primesc cafea şi apă. Compania intenţionează să opereze și pe alte rute.

Informație de pe pagina web aradon.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj