Trenul câștigă tot mai des lupta cu avioanele în Europa de Vest – Viteză, confort, legături bune și prețuri calculate precum la cursele aeriene

ren-frecciarossaCele mai rapide trenuri europene parcurg și 600 – 700 km fără să oprească și în mai multe țări sunt pe sute de km viteze medii de 150 km/h. În aceste condiții, în Franța, Spania, Germania sau Italia sunt rute unde trenurile au câștigat lupta cu avionul.

La noi nu se pune problema ca avionul să concureze cu trenul la timpii de deplasare, din moment ce pe calea ferată se fac peste 9 ore de la București la Timișoara, 12 ore din Capitală la Oradea sau 15- 18 ore între Timișoara și Iași. Trenul este ales de foarte mulți pentru că prețurile curselor interne sunt foarte mari și ajung lejer să treacă de 100 de euro.

conexiunile-internationale-ale-ungarieiÎn Europa de Vest și în cea Centrală lucrurile sunt cu totul diferite, s-a investit în trenuri noi, s-a modernizat calea de rulare și unele orașe sunt legate și de peste 70 de trenuri pe zi. În plus, viteza este principalul aspect competitiv al industriei feroviare, fiindcă degeaba ar exista trenuri curate și noi dacă ar rula cu medii de 50 – 60 km/h.

Articolul este structurat pe următoarele capitole:

  • De ce merge foarte mult lumea cu trenul în Europa de Vest
  • Companii cărora chiar le pasă de călători
  • Prețuri uimitor de flexibile
  • Câteva exemple de rute europene foarte rapide

Referitor la rutele europene foarte rapide prezentăm câteva din cele enumerate, dar mult mai multe informații și fotografii le puteți obține accesând hotnews.ro.

  • Londra – Paris, 457 km. 2 h 16 min. Cu trenul Eurostar călătoria costă 201 lire cu bilet luat chiar înainte de plecare și călătoria costă între 50 și 64 de lire dacă biletul este cumpărat cu o lună înainte.
  • Madrid – Barcelona, 659 km, 2 h 30 min cu trenurile AVE. În aceeași zi prețurile sunt între 66 și 127 euro, iar cu o lună înainte prețurile sunt între 49 și 100 euro. Autobuzul costă 33 de euro (peste 7 ore). Ruta este un super-exemplu despre cât de multe lucruri poate schimba trenul: acum 30 de ani trenurile făceau între 8 și 14 ore între cele două orașe.
  • Roma – Milano, 580, 2 h, 38 min. Prețurile la Frecciarossa sunt între 88 și 92 euro în aceeași zi și între 45 și 50 de euro cu o lună înainte. Autobuzul costă între 32 și 48 euro (peste 7 ore).

Prelucrare după articolul scris de Vlad Barza publicat pe pagina web hotnews.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj