Trenul de mare viteză cu hidrogen urmează să fie dezvoltat

SPANIA: Un grup de companii spaniole a primit finanțare pentru proiectul Hympulso de a alimenta un tren de mare viteză Talgo 250 cu schimbarea ecartamentului, folosind hidrogen regenerabil.

Garniturile de tren electro-diesel Clasa 730 Talgo utilizate de operatorul național RENFE au în spatele fiecărei vagon motor un vagon care conține motorul diesel pentru utilizarea pe liniile neelectrificate. Proiectul Hympulso va înlocui una dintre aceste motoare diesel cu un vehicul care conține celule de combustibil și baterii.

Linia de contact aeriană va fi utilizată acolo unde este disponibilă pentru tracțiune și pentru încărcare. Proiectul Hympulso acoperă întregul lanț valoric al hidrogenului regenerabil, de la generare până la consum. Acest lucru va permite participanților să evalueze impactul hidrogenului asupra întregului sistem feroviar, inclusiv a căilor de cale și a instalațiilor de întreținere.

Anunțând proiectul pe 23 ianuarie, liderul proiectului Talgo a spus că această perspectivă holistică ar fi cheia pentru abordarea provocărilor tehnice ale adoptării hidrogenului regenerabil în sectorul feroviar.

Ingeteam va furniza convertoare reversibile de mare putere capabile să încarce bateriile de la electrificarea de deasupra capului. Repsol va dezvolta o instalație mobilă de realimentare, iar Golendus o instalație fixă de producere și aprovizionare cu hidrogen. Sener va efectua o analiză de risc și o operațiune de simulare. Optimus3D va lucra la noi materiale și procese pentru aplicații cu hidrogen.

Universitatea Pontificia Comillas și Tecnalia colaborează, de asemenea, cu proiectul.

Managerul de infrastructură ADIF acționează ca observator al proiectului și își propune să dezvolte o mai bună înțelegere a cerințelor, interfețelor și cazurilor de utilizare pentru hidrogen.

Proiectul este susținut cu un grant de 6,5 milioane EUR din programul de proiecte strategice pentru redresare și transformare economică (PERTES) al guvernului național.

Prelucrare și foto după railwaygazette

 

Notă: HOLISM s. n. (Fil.) Concepție care interpretează teza ireductibilității întregului la suma părților sale, socotind drept „factor integrator” al lumii un principiu imaterial și incognoscibil.

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj