Trenuri moderne aduse din Danemarca vor circula de mâine pe ruta Arad – Oradea

astra_trans_carpaticCompania feroviară privată Astra Trans Carpatic va începe să opereze de joi, 8 noiembrie, ruta Arad – Oradea şi retur, pe care va circula o pereche de trenuri moderne aduse din Danemarca, conform anunțului companiei. Reprezentanții precizează că programul este unul provizoriu întrucât traseul trenului o să fie prelungit, cel mai probabil începând cu data menţionată. În ceea ce priveşte preţul unui bilet, acesta este de 36,6 lei, la clasa a doua, în timp ce rivalul CFR Călători oferă bilete la trenuri InterRegio de 19,3 lei. Compania precizează că biletele pot fi achiziţionate şi online, accesând acest link, unde puteți vedea orarul, dar şi preţurile biletelor. Programul de circulaţie al Astra Trans Carpatic pe ruta Arad – Oradea şi retur este următorul:

  • Tren IR 15547 – 08:53:00 Arad – 09:16:00 Sântana – 10:00:00 Chişineu Criş – 10:24:00 Ciumeghiu Hm. – 10:39:00 Salonta – 11:17:00 Oradea
  • Tren IR 15548 – 11:26:00 Oradea – 12:06:00 Salonta – 12:18:00 Ciumeghiu Hm. – 12:41:00 Chişineu Criş Hm. – 13:00:00 Sântana – 13:24:00 Arad

Trenurile puse la dispoziție de companie pe această rută sunt noile automotoare provenite din Danemarca, cu standarde de confort la nivel european şi tehnologie de ultimă generație (aici puteți vedea o prezentarea video a automotorului).

Compania a achiziționat 15 astfel de automotoare de la Căile Ferate din Danemarca (DSB), în urma unei investiții de 20 de milioane de euro. Celelalte trenuri vor intra pe rând în exploatare până în aprilie 2019, când se vor deschide şi alte rute. Noile garnituri cumpărate din Danemarca sunt compuse din două vagoane articulate, lungi de 48 de metri, care pot transporta 113 pasageri.

Trenurile sunt dotate cu motoare diesel şi pot circula cu până la 200 de kilometri pe oră. Fireşte că în România, datorită infrastructurii, nu va putea circula cu această viteză. Acestea au zone business şi economic, sunt dotate cu sisteme electronice de informare a călătorilor, instalaţie de climatizare, sisteme audio-video. Vagoanele Transcarpatic sunt dotate cu mobilier modern, climatizare, WiFi, sisteme electronice de informare a călătorilor sau facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă, iar cei care îşi cumpără bilet la vagonul de dormit primesc un sandvici, o cafea şi apă minerală. Cei care călătoresc la cuşetă au inclus o cafea şi o apă minerală. Vagonul de dormit este dotat cu cabine de duş în compatiment şi la capete. Vagoanele sunt omologate pentru a circula pe rețeaua internaţională RIC.

Prelucrare după articolul de Elena Deacu, publicat pe pagina web adevarul.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj