Trenurile cu două etaje sporesc confortul pasagerilor în transportul regional

Într-un tren regional atractiv, călătorii trebuie să experimenteze aprecierea. O calitate superioară și mai multe inovații în habitaclu sunt esențiale pentru aceasta.

În mai 2022, statul Baden-Wurtenbwerg a atribuit cu succes Alstom SA achiziția de noi unități multiple cu etaje pentru E-Netz Stuttgard-Bodensee.  În acest proces, au fost parcurse noi căi în multe privințe. O prezentare generală a sistemului și a conținutului procedurii de atribuire este oferită în articolul tehnic introductiv „Noi trenuri cu etaje multiple pentru nodul digital din Stuttgart” din revista EI nr 02/2023.  Pe de altă parte, acest articol în continuare tratează un obiectiv central: creșterea calității șederii și a confortului pentru călători. Nu este necesară nicio competiție de proiectare sau evaluarea calității în procesul de atribuire. Conceptul de vehicul prezentat aici a fost acceptat pe baza ofertei favorabile, prin care au fost ridicate semnificativ criteriile de cerințe minime din specificațiile vehiculului.

Traducerea articolului din revista EI-Der EISENBAHN INGENIEUR nr. 3/2023, pg 54–56, autori Constantin Druckenbrod și Martin  Klust, realizată de Dipl. Ing. Dan Fulea, Șef Centru AIFR Brașov poate fi accesată aici

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj