Turcia va dezvolta un Institut Național de Cercetare Feroviară

turcia_dezv_cercetareTURCIA: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va înființa un Institut pentru Tehnologia Transportului Feroviar, care va fi operat în comun de managerul de infrastructură TCDD și Consiliul de cercetare științifică Tübitak, care face parte din minister.

Pe termen scurt, institutul va fi situat la Gebze, lângă Istanbul, terminalul asiatic al coridorului feroviar Marmaray. Acesta va împărți spațiile operate deja de Tübitak și va avea un personal de aproximativ 100 de persoane. Planurile actuale prevăd ca institutul să se mute în cele din urmă pe un spațiu din Ankara, fiind dezvoltat de TCDD, când personalul va fi crescut la 500 de persoane.

Programul de cercetare va fi condus de Tübitak, care va angaja și personalul. Un consiliu de administrație va fi format din reprezentanți ai Tübitak și ai TCDD. Centrul va întreprinde atât cercetări academice, cât și activități comerciale.

Vorbind la lansarea programului de cercetare, pe 21 septembrie, ministrul Transporturilor, Cahit Turhan, a declarat că, în ultimii 16 ani, guvernul „a acordat o mare importanță dezvoltării sectorului feroviar turc și a unei industrii feroviare interne”. Cel mai recent plan național de dezvoltare prevede investiții de 70 miliarde EURO în sectorul feroviar în următorii 15 ani, atât în cheltuieli cu infrastructura, cât și în dezvoltarea lanțului de aprovizionare intern.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj