Wabtec și GE Transportation completează fuziunea

csm_tn_getransportation-fortworth-factory-locoSUA: fuziunea dintre Wabtec Corp și GE Transportation a fost finalizată pe 25 februarie, iar președintele și CEO-ul Wabtec Raymond T Betler descriu tranzacția ca o oportunitate “o dată în viață” de a reuni aproape patru secole de experiență colectivă pentru a crea o din punct de vedere tehnologic avansat, cu un set complet de capacități complementare pentru a muta și a îmbunătăți lumea “.

General Electric a anunțat în noiembrie 2017 că încearcă să renunțe la afacerea sa de transport și un acord de fuziune cu Wabtec a fost anunțat în mai 2018. Departamentul de Justiție al SUA și-a încheiat luna trecută revizuirea fuziunii.

În cadrul tranzacției, GE a vândut o parte din activele GE Transportation către Wabtec și a transferat o parte din GE Transportation către acționarii GE ca Transport Systems Holdings Inc, care apoi fuzionau cu o filială deținută în totalitate de Wabtec.

Acționarii Wabtec dețin 50,8% din totalul activităților combinate pe o bază complet diluată, iar acționarii GE 24,3%, în timp ce GE deține acțiuni populare și acțiuni preferabile convertibile fără drept de vot, reprezentând un interes economic de 24,9%. De asemenea, GE a primit aproximativ 2,9 miliarde de dolari în numerar.

Președintele și CEO-ul GE, Lawrence Culp Jr, a declarat că tranzacția a fost “bună pentru acționarii GE, care câștigă capitaluri proprii într-o organizație în prim-planul inovării în domeniul feroviar; pentru GE, pe măsură ce ne străduim să reducem raportul dintre datorie și valoarea capitalului propriu și să ne întărim bilanțul; și pentru Wabtec, care are acum un mix de afaceri mai puternic și mai diversificat pentru a-și servi clienții “.

Wabtec a declarat că combinarea produselor sale feroviare cu tehnologia feroviară, minieră, marină, staționară și tehnică de foraj a GE Transportation ar crea un furnizor lider al serviciilor și serviciilor post-vânzare, va accelera automatizarea industriei, va extinde gama de servicii de monitorizare și reparații oferite, valoare pentru acționari.

Afacerea combinată se va afla pe lista Fortune 500 a celor mai mari companii americane, în funcție de venituri. Are un număr de 27.000 de angajați și comenzi în lucru de peste 23 miliarde de dolari, cu venituri de peste 8 miliarde USD în 2019.

Aproximativ 65% din activitățile sale sunt în sectorul transportului de marfă și 35% în piața de călători, cu 45% venituri din activități OEM și 55% din serviciile post-piață; 55% din venituri provin din afara SUA.”

Concentrarea noastră comună pe inovație, colaborare și îmbunătățire continuă ne va permite să deblocăm noi valori pentru acționari, clienți, angajați și industrie”, a declarat Rafael Santana, fostul președinte și CEO al GE Transportation, care este acum Președinte și CEO al Wabtec – Segmentul de marfă. “Împreună suntem bine poziționați pentru a profita de oportunitățile create de tendințele industriei față de eficiență și performanță îmbunătățită și, odată cu fuziunea completă, ne concentrăm pe utilizarea portofoliilor noastre complementare pentru a impulsiona creșterea”.

Prelucrare după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj