Wuhan din China redeschide stațiile de metrou

Călători pe platforma stației de metrou conectată cu Gara Hankou din Wuhan, centrul Hubei din China
Călători pe platforma stației de metrou conectată cu Gara Hankou din Wuhan, centrul Hubei din China

Gara de la Wuhan a reluat serviciul de sosire pe măsură ce epidemia a scăzut. Peste 12.000 de călători din Hubei s-au întors sâmbătă la Wuhan cu trenuri de mare viteză din toată țara.

Wuhan, un oraș central din China, aflat nu de mult timp la epicentrul focarului COVID-19, sâmbătă și-a redeschis metroul și stația de cale ferată după mai mult de două luni de suspendare din cauza epidemiei.

„Ne amintim clar că serviciul de metrou a fost suspendat timp de 65 de zile”, a spus Li Wei, un lucrător al operatorului de servicii de metrou Wuhan. “Am fost uluit când am văzut prima dată vestea opririi sistemului de metrou, întrucât nu mă așteptam să se întâmple un astfel de scenariu vreodată.”

“Suntem încântați și fericiți astăzi de a relua serviciul pentru a servi din nou rezidenții Wuhan”, a spus Li.

Călătorii pentru șase linii de metrou din capitala provinciei Hubei sunt rugați să-și scaneze codurile QR de sănătate cu informații despre nume reale și să verifice temperatura corpului înainte de a intra în stațiile de metrou și să poarte măști de față pe toată durata călătoriei. Mulți au fost văzuți chiar purtând mănuși de cauciuc și pălării care pot acoperi fața.

Operatorul de servicii de metrou a instalat 200 de echipamente inteligente de monitorizare a temperaturii în infraroșu la 182 de stații de metrou care au revenit la service în perioada inițială.

Wuhan_2În interiorul vagoanelor de metrou, există semne galbene care cer călătorilor să stea cu un scaun gol între ei și agenții de le spun oamenilor să poarte măști pe parcursul întregii călătorii și să scaneze codurile de urmărire a călătoriei la coborâre. metroul.

Urmărirea călătoriei este concepută pentru a ajuta la prevenirea și controlul epidemiilor. Pentru a reduce potențialele infecții încrucișate, vagoanele de metrou vor fi, de asemenea, dezinfectate parțial în fiecare zi și în întregime la fiecare cinci zile.

“În sfârșit ne-am întors. Pot să merg la muncă lunile următoare”, a spus un călător din metrou, care tocmai a sosit la Wuhan sâmbătă cu alți doi membri ai familiei care transportă ouă, carne și legume conservate din provincia Sichuan.

Sâmbătă, gara de la Wuhan a reluat serviciul de sosire pe măsură ce epidemia a scăzut. Peste 12.000 de călători din Hubei s-au întors sâmbătă la Wuhan cu trenuri de mare viteză din toată țara, întâmpinați de aplauze și flori în stație.

“Am rezervat anticipat biletul de tren pentru 14 februarie, dar serviciul feroviar a fost oprit din cauza epidemiei”, a spus un călător. Deși plecarea a fost întârziată cu o lună și jumătate, s-a simțit în siguranță și ușurat să vadă situația epidemică sub control în orașul său natal, a spus Zhang.

“Pribeag afară pentru o perioadă atât de lungă de timp, am sperat întoarcerea acasă tot timpul”, a spus Zhang. “Mă simt în sfârșit liniștit și calm după ce am pășit pe pământul Wuhan-ului.”

Prelucrare după xinhuanet

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj