Trenul intercity pe drumul spre întoarcere

intercity_web-thumb-largeServiciul feroviar Intercity urmează să revină în liniile grecești în următoarele săptămâni, deoarece operatorul feroviar Trainose a planificat, potrivit surselor, să reia conexiunea de patru ore dintre Atena și Salonic, în încercarea de a-și crește profilul corporativ și de a crește numărul pasagerilor.

Pentru a realiza acest lucru, compania italiană intenționează să aibă o singură oprire (în Larissa) pe ruta dintre cele două mari orașe ale Greciei și să efectueze serviciul fără schimbarea unității motoare.

Dacă statul va finaliza la timp proiectul de electrificare a căii ferate pentru linia principală a țării, Trainose va opera un tren cu tracțiune electrică. În caz contrar, va utiliza tracțiunea diesel pe parcursul întregului traseu, așteptând creșterea numărului de pasageri pentru a compensa creșterea costurilor. Astfel se va evita întârzierea de o oră cauzată de schimbarea, în prezent, a mijloacelor de tracțiune la Lianokladi și Paleofarsalos.

Surse apropiate Trainose spun că compania vizează în principal piața din Salonic și, în special, călătorii în interes de afaceri. Serviciul va funcționa inițial numai în zilele lucrătoare, plecând din Salonic devreme dimineața și întorcându-se noaptea târziu la orașul port din nord.

Serviciul va viza, de asemenea, restaurarea imaginii Trainose, care a fost recent afectată de întârzieri și anulări și oferă prețuri care rivalizează transportatorii aerieni.

Prelucrare după articolul scris de Vangelis Mandravelis de pe pagina web ekathimerini.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj