Vagoanele operatorulu DB Cargo sunt din ce în ce mai inteligente

germania_vagoane_inteligenteGERMANIA: Un total de 34.000 de vagoane, sau jumătate din parcul DB Cargo, au fost dotate până acum cu telematică și senzori inteligenti, a anunțat operatorul pe 27 august.

Toate cele 68.000 de vagoane sunt prevăzute să fie echipate până în anul 2020. Programul de amenajare se desfășoară la Seelze, în apropiere de Hanovra, într-un proiect în valoare de „o sumă mare de șapte cifre”.

Fiecare vagon este echipat cu un modul telematic, cu GPS, etichete RFID și NFC. Acestea pot utiliza apoi telefonia mobilă pentru a transmite semnale în timpul călătoriei, cum ar fi atunci când încep să se deplaseze, se opreas sau se detectează un impact.

Aceste date pot ajuta la furnizarea de informații despre starea, temperatura și umiditatea încărcăturii, precum și mișcarea încărcăturii perisabile.

„Vagoanele inteligente de marfă modernizează transportul feroviar de marfă și îl fac potrivit pentru viitor”, a declarat Marek Staszek, membru al consiliului de administrație pentru Producție. „Clienții noștri beneficiază de lanțuri logistice mai ușor de gestionat, transport de calitate superior și timpi de sosire previzibili. Cu aceste avantaje, dorim să obținem o schimbare durabilă a traficului către rețeaua de marfă feroviară ecologică ”

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj