Vagonul restaurant – Istorie cu romantism, prezent chinuit – CFR folosește zilnic doar trei restaurante pe roți, în Europa se poate mânca pe cinste în tren

vagon-bar-bistro-cfrVagoanele restaurant au avut mare succes în vremurile când trenul era singurul mijloc de transport cu adevărat rapid, fiindcă erau locuri romantice, dar și cu roluri foarte practice. În ultimele două decenii vagoanele restaurant s-au împuținat cam peste tot, dar la noi declinul a fost foarte dur, de la câteva zeci de vagoane în 1989, la numai trei folosite acum. În articol puteți citi despre cele mai de succes vagoane restaurant din Europa, despre ce se mânca în tren acum peste 100 de ani, dar și despre țările în care vagoanele restaurant încă sunt excelente.

Vremea în care mâncatul în tren egala cele mai luxoase restaurante

Primele vagoane restaurant au apărut acum peste 130 de ani în SUA și Marea Britanie, ajungând să fie foarte răspândite și apreciate în ”epoca de aur a trenurilor”, când era ceva normal să călătorești și peste 20 de ore, fiindcă alternative mai rapide nu existau.

Mai multe informații si fotografii le puteți vedea accesând articolul de Vlad Barza de pe pagina web hotnews.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj